טעמו של הצבע אדום

31.5.2023

- 20:00

כנימות קוכיניאל ידועות בתולדות האמנות כמקור לפיגמנט אדום בוהק העשיר והעמיד ביותר עוד מימי האימפריה האצטקית. עד היום, מפיקים מיצורים קטנים אלה פיגמנט E120 הידוע גם כצבע כרמין או אגם השני, ומשמש לצביעת ממתקים, יוגורט ואפילו במוצרי יופי וקוסמטיקה. ההיסטוריה של החרק הזה קשורה גם בהפקת צבע כחול ואפילו גז רעיל.
בסדנה המעשית ננסה לטעום את כנימות הקוכיניאל, לטחון אותן ולמצוא דרכים לצבוע בדים באדום.

ד"ר רותה ספלסקייטה היא אמנית, חוקרת ומרצה באקדמיה לאמנויות בווילנה. היא עוסקת במבנים אלכימיים, כגון יצירת פיגמנטים, נוזלים וכלים שמאניים על בסיס סיפורים אמיתיים ובדיוניים. בעבודתה היא חוקרת אורגניזמים חיים, בחיפוש אחר האיזון בין ניצול לדו־קיום. תחום העיסוק הנוכחי שלה מתמקד בגיאולוגיה אנושית ובגיאומטריה האוקטהדרלית של גבישי מגנטיט.
במהלך הפסטיבל, תעביר ד"ר ספלסקייטה שלוש סדנאות שבהן תציג שלושה חרקים שונים ואת תכונותיהם הייחודיות, ותבחן כיצד אנו משתמשים בהם ולומדים מהם.

השתתפות האמנית התאפשרה תודות לתמיכת מכון התרבות ליטה.